SZEGED, SZÉL UTCA 79.
TEL.: +36 30 655 9090
E-MAIL: info@safarihotel.hu

SZEGED, SZÉL UTCA 79.
TEL.: +36 30 655 9090
E-MAIL: info@safarihotel.hu

Látnivalók

Szeged a napfény városa

A néhány percnyire található megállótól villamossal akár 5-10 perc alatt elérhető a belváros, mely számos látnivalóval csalogat: például a Dóm tér, a híres Dugonics téri zenélő szökőkút, a hazai szecesszió egyik remekműve, a Reök-palota. Jó program végigsétálni a Kárász utcán egészen a Széchenyi térig, onnan továbbhaladva gyönyörködni a Belvárosi moziban, a Stefániában, a patináns Hungi Vigadó épületében és a Móra Ferenc Múzeum előtti térben. A Tisza-part mellett végigfutó sétányról mesés látvány fogadja az arra járókat. Kikapcsolódásra alkalmas Szeged törökfürdője, az Anna-fürdő.

A Füvészkert szemet gyönyörködtető parkokkal, növényekkel hívogat. Egy alsóvárosi séta során a kuriózumnak számító napsugaras házakra bukkanhat a turista.

Szeged kétkeréken is bejárható: a Safari Hotel közelében az elektromos roller és kerékpárkölcsönző hálózat járművei is elérhetőek.

Vadaspark

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb, de egyik legnagyobb területű állatkertje. 1989-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, és azóta is töretlenül népszerű kikapcsolódási célpont.

A park 45 hektáron terül el, és több, mint 1000 állatot, valamint több mint 200 állatfajt mutat be. Az állatokat földrészek szerint csoportosítva helyezték el, így a látogatók megismerkedhetnek a világ különböző tájainak élővilágával.

A vadaspark egész évben nyitva tart, és számos programot kínál a látogatók számára. Ilyenek például a látványetetések, a zoopedagógiai foglalkozások és az éjszakai túrák. A Szegedi Vadaspark kiváló lehetőséget nyújt a természetközeli kikapcsolódásra és az állatok megismerésére.

Gasztronómia

A szegedi konyha a magyar konyha egyik legízletesebb és legváltozatosabb szeglete. A városban számos kiváló étterem és kávézó található, ahol a hagyományos szegedi ízeket is megkóstolhatjuk.

A város a Kárpát-medence egyik legjelentősebb halászlé-készítő központja, és a szegedi paprika is világhírű. A városban számos kiváló halászcsárda üzemel. A jellegzetes ételek között megtalálható még a gulyásleves, a pörkölt, a paprikás, a töltött paprika és a lángos.